tiistai 1. elokuuta 2017

Tour de Sock - toinen etappi

Tour de Sockin toinen sukkamalli on nimeltään Kanteletar ja suunnittelija Tiina Kuu. Hieno malli, jossa yhdistyy suomalainen kirjoneuleperinne ja kiinnostavat yksityiskohdat.


Tällä kertaa ajattelin kokeilla, kuinka korkealle tuloslistalla pääsee, jos yrittää oikein kilpailla. Langaksi valitsin Novitan Nallen, joka on paksumpaa kuin ohjeen lanka. Koska lanka oli paksumpaa, valitsin pienimmän eli S-koon sukan tehtäväkseni. Neuletiheys oli tietysti ihan jotain muuta kuin ohjeessa, joten sukistani tuli hyvinkin kokoa 41, mutta melko kapeat. 


Käytin kuviolangoiksi jämälankoja ja valkoista oli niin vähän jäljellä, että kärkiosan puiden pohjaksi otin vaaleanvihreän langan. Sukka sisälsi jälleen monia sellaisia osia, joita en ole koskaan ennen tehnyt. Esimerkiksi latvialaiset kuvioraidat olivat minulle uutta, tosin vähän vastaavia kierreraitoja olen lapasen suuhun aikaisemminkin tehnyt.


Sukan kantapää tehtiin myös eri tavalla kuin olen koskaan ennen tehnyt. Ohjeessa oli mukana tarvittavat ohjevideot, joista pystyi katsomaan, mitä milläkin termillä tarkoitetaan. Tämä tietysti hidasti oleellisesti neulomista, kun piti katsoa videoita ja vielä useampaan kertaan. 

Ohje julkaistiin tiistai-iltana klo 20. Neuloin illan ja seuraavan päivän ja torstaina aamupäivällä sukat olivat valmiit. Sijoitukseni oli 47 eli ihan kärkeen en päässyt, mutta aika hyvälle sijalle. Koko päivän neulomisen jälkeen tuntui, että sormet ovat jäykistyneet yhteen asentoon. Kun sukat olivat valmiit, päätin, että seuraavan etapin sukat neulon ihan sellaiseen tahtiin kuin hyvältä tuntuu. Tästä kerrasta nimittäin jäi ainakin osittain puuttumaan neulomisen ilo, kun piti tehdä homma mahdollisimman nopeasti. Neuloin nämä tavallisilla numeron 3 sukkapuikoilla, jolloin puikkoa pitää vaihtaa neljä kertaa joka kerroksella molemmissa sukissa. Pyöröpuikolla magic loop -tekniikalla kahden sukan neulominen yhtä aikaa olisi varmaankin nopeampaa.

Seuraava etappi alkaa perjantain ja lauantain välisenä yönä keskiyöllä. Jos olen vielä silloin hereillä, niin katson mallin, mutta aloitan neuloa vasta seuraavana päivänä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti