keskiviikko 23. elokuuta 2017

Tour de Sock - kolmas etappi

Tour de Sockin kolmannen etapin sukka oli jälleen yksivärinen, nimeltään Indecisions ja suunnittelijana Adrienne Fong. Pitsiä ja palmikkoa sisältävässä sukassa oli kolme vaihetta, joissa voi tehdä erilaisia valintoja. Varren suuhun voi tehdä nirkkokäänteen tai joustinneuletta. Kantapää oli joko yksinkertainen tai mallineuletta. Samoin teräosaan oli mahdollista tehdä joko mallineuletta tai joustinneuletta. Kilpailuun vaadittiin, että sukan terä neulottiin mallineuleella. Nirkkokäänteestä ja palmikkokantapäästä sai kisassa lisäpisteen.


Tein nämä sukat Novita Venla-langasta puikoilla nro 2,5 ilman sen kummempaa kiirettä, kuten olin jo edellisen etapin aikana päättänyt. En erityisemmin pidä palmikoiden neulomisesta ja tässä mallissa niitä oli paljon, kolmen silmukan palmikoita. Ohjeessa ehdoteltiin, että neulomisen nopeuttamiseksi palmikot voisi neuloa ilman apupuikkoa ja siihen oli ohjevideokin. Kokeilin sitä, mutta se ei ollut oikein minun tiukahkolle neulekäsialalleni sopiva tapa. Käytännössä tein palmikot nopeammin apupuikon avulla.

Kilpailusukat tein L-kokoon ja hankin lisäpisteen varren suusta ja kantapäästä. Tässä kuten aikaisemmissakin tourin sukissa on ollut valtavan pitkä varsi. Itse tekisin mielelläni vähän lyhyemmän varren, mutta kisasukkiin on tehtävä minimikerrokset. Teräkin tuli jälleen niin pitkäksi minimikerrosmäärillä, että se sopii hyvin omaan isoon jalkaani. Vähän pienempikin koko olisi ehkä riittänyt. Tämä tietysti johtuu siitä, että neuletiheys ei varmasti ole sama kuin ohjeessa mainittu. En ole viitsinyt huolehtia neuletiheydestä kovin paljon, koon olen valinnut lähinnä silmukkamäärän mukaan.

Vaikka en pitänyt sen kummempaa kiirettä, sijoituin tällä etapilla sijalle 153. Kaikkiaan kilpailusukan sai määräaikaan mennessä valmiiksi 433 neulojaa. Kokonaiskisassa olen kolmen etapin jälkee sijalla 100.


Koska tässä mallissa oli vaihtoehtoja, oli jokseenkin selvää, että teen toiset sukat heti, kun ensimmäiset ovat valmiit. Toisissa on lankana Novita Taika ja kaikilta osin valittu se toinen vaihtoehto. Koko on kahdesta annetusta koosta pienempi. Silmukat piti luoda menetelmällä, jonka engalnninkielinen nimi on German Twisted Cast-On. Se oli minulle uutta. Aloitusreunasta tulee tällä menetelmällä ihan siisti ja hieman tavallista tukevampi. Varteen tein vain kaksi mallikertaa ja toisen sukan palmikot käänsin toiseen suuntaan. Aika pitkä varresta tuli tällä langalla kahdellakin mallikerralla.


Sukan kantapään toinen vaihtoehto oli tehdä yhdistettyä joustinta ja ristiin-vahvistettua neuletta. Ihan hauskannäköinen kantapäästä tuli. Terän tein joustinneuleella ohjeen mukaan. Tämähän ei kisasukkaan olisi kelvannut, mutta käyttösukkaan ihan hyvä vaihtoehto.

Tour etenee ja töiden alku hiukan haittaa neulomista ja blogin kirjoittamista. Neljännenkin etapin sukka on jo valmiina, mutta siitä kirjoittelen myöhemmin. Nyt on jo langat, helmet ja puikot valmiina odottamassa viidettä etappia, joka starttaa torstaina 24.8. klo 22.00. Jospa perjantaina ehtisi neuloa pitemmän tovin  yhteen menoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti