torstai 31. elokuuta 2017

Elokuu on punainen - Tour de Sockin neljäs etappi

Tämä postaus iskee kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli kyseessä on Vuosi väriterapiaa - haasteen elokuun postaus, jonka käsityönä ovat Tour de Sockin neljännen etapin sukat. Elokuun väriksi valitsin punaisen, koska elokuussa kypsyvät punaiset viinimarjat ja yleensä myös puolukat. Ravelryssa nimesin nämä sukat Marjapuuroksi, koska se tulee mieleeni sukkien väristä.



Neljännen etapin sukkia varten piti valita kaksi väriä, joissa on selvä kontrasti. Olin ostanut nämä langat oikeastaan jo toista etappia varten, mutta otin ne käyttöön vasta nyt. Lanka on Drops Fabel ja mallin nimi on Mosaic Marble. Neule on mosaiikkineuletta eli kuviointi tehdään silmukoita nostamalla. Jokainen kerros neulotaan yhdellä värillä, mutta lopputulos näyttää kirjoneuleelta. Ihan tällaisella tekniikalla en ole aiemmin sukkia tehnyt.



Valitsin tällä kertaa pienemmän kahdesta koosta. Neuloin sukat magic loop -tekniikalla yhtä aikaa ja vaihdoin värit toiseen sukkaan toisin päin. Aloitusresorin neuloin puikoilla 2,5, jota yleensä käytän Fabelia neuloessani.  Varret neuloin kuitenkin numeron 3 puikoilla, jotta ne eivät olisi liian kireät. Kuten aiemmissa Tourin sukissa piti tässäkin tehdä tietty minimimäärä kerroksia ja jälleen näistäkin tuli isot, vaikka olin ajatellut tehdä pienempään jalkaan sopivat sukat. Kantapään ja terän neuloin puikoilla 2,5.

Sijoitukseni Tourin neljännellä etapilla oli 162., kun etapin sukat sai valmiiksi määräaikaan mennessä 376 neulojaa. 

2 kommenttia:

  1. Ihania kisatöitä Sinulla. Onnea kilpailuun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuudennella etapilla tarvitaan sitkeyttä, saa nähdä kuinka käy.

      Poista