perjantai 21. heinäkuuta 2017

Tour de Sock - ensimmäinen etappi

Olen useamman kerran seuraillut sukanneulontakisoja sivusta ja harmitellut sitä, etten ole ehtinyt ilmoittautumaan mukaan. Tänä vuonna onnekseni Tour de Sock alkoi normaalista aikataulustaan myöhässä vasta heinäkuun puolivälissä ja minäkin ehdin siihen mukaan. Ilmoittauduin tosin vasta pari päivää ennen viimeistä ilmoittautumisajankohtaa, mutta mukana ollaan.

Ensimmäinen etappi alkoi lauantaina 15.7. klo 14. Tuohon aikaan olin Porin Jazzeilla enkä viitsinyt Kirjurinluodolle ottaa lankoja ja puikkoja mukaan, joten tiesin jo etukäteen, että ensimmäisellä kierroksella en ihan kärkikahinoihin yltäisi. Muutenkin tavoitteenani on olla mukana ja tehdä sukat ihan rauhalliseen tahtiin. Totta kai olin tarvikkeet mukaan Poriin ottanut ja yöllä majapaikkaan saapuessa aloitin toisen sukan ja neuloin muutaman kerroksen! Ja kotimatkalla autossa neuloin tietysti koko ajan.


Ensimmäisen etapin sukkien mallin nimi on Fins eli evät ja sen on suunnitellut Sarah Bordelon. Sukat neulotaan kärjestä aloittaen ja niissä on helposti muistettava mallineule. Sukkien jippona on se, että ennen varren neulomista sukat näyttävät kaikkea muuta kuin sukilta!


Kuvassa kantapäät ovat yläreunassa ja varsi neulotaan apulankojen kohdalle. Valitsin kooksi L-koon, koska ajattelin, että sukkien on syytä mahtua jollekin, esim. itselleni ja olen aika isojalkainen. Tämä ei tietysti nopeuskisassa ole kovin järkevää, koska joka kerroksella on monta silmukkaan enemmän neulottavana kuin pienemmässä koossa. Käyttämäni lanka oli myös aika ohutta ja puikot minulle pienet eli 2,5. 


Sukan varsiosa on melko pitkä ja tässä L-koossa juuri omaan jalkaani sopiva, pienemmällä silmukkamäärällä varresta olisi tullut liian tiukka. Varrensuun evät olivat aika hitaita tehdä enkä ole yhtään varma olisinko sellaisia itse sukkiin suunnitellut. Kilpailussa on kuitenkin tehtävä sukat ohjeen mukaan, joten evätkin oli väkerrettävä. 


Tiistaina päätin, että tänään saan nämä sukat valmiiksi. Se ei ihan onnistunut, meni vähän keskiviikkopäivän puolelle. Kello 1.48 lähti sähköpostini, jossa olivat liitettynä vaaditut kuvat kilpailusukista. Sijoitukseni kisan ensimmäisessä osassa on 176., mikä on mielestäni ihan kelpo sijoitus, kun mukana on 1700 ilmoittautunutta. Suomalaiset ovat todella hyvin edustettuina, sillä meitä on mukana 254, mikä on toiseksi eniten heti yhdysvaltalaisten (938) jälkeen. 

Seuraava etappi alkaa tiistaina 25.7. ja langat on jo siihen valmiiksi katsottuna. Maltan tuskin odottaa uutta mallia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti