tiistai 11. heinäkuuta 2017

Heinäkuu on sininen


Heinäkuun väriksi valitsin sinisen, koska mustikat yleensä kypsyvät heinäkuussa. Tänä vuonna ei ainakaan vielä pääse mustikoita keräämään, mutta onhan sentään välillä näkynyt sininen taivas! Tämä on Vuosi väriterapiaa -haasteen heinäkuun postaus.

Esittelen tässä postauksessa pari juuri valmistunutta sinistä käsityötä. Ensimmäiseksi tulevat sukat, jotka on neulottu Novitan Ajaton-langasta. Tuo lanka on akryylia ja en muista, olenko koskaan aikaisemmin neulonut sukkia akryylilangasta. Sukkien saaja ei voi pitää villaisia sukkia ainakaan paljaassa jalassa, joten näiden ei ainakaan pitäisi kutittaa.


Aloitin sukat viime viikolla, kun olimme viettämässä viikkoa mökillä. Joskus kevättalvella varasimme vuokramökin heinäkuun ensimmäiseksi viikoksi. Ajatus oli, että silloin ainakin olisi lämmintä. Kaikki ei aina mene niin kuin suunnittelee, sillä tämä kesä on ollut harvinaisen kylmä. Viime viikon torstaina ei lämmintä ollut ihan kymmentäkään astetta. Kävimme silloin kaupassa ja ostin sieltä pari kerää lankaa ja numeron 2,5 sukkapuikot. Oikeastaan tuota lankaa olisi pitänyt neuloa isommilla puikoilla, mutta kun sekä numeron 3 että numeron 3,5 sukkapuikkoja on ennestään kahdet, niin ostin vähän pienemmät. Hyvin työ sujui niilläkin. Ohje on Ravelrysta nimeltään Petty Harbour. Ohjeen mallineule oli helppo ja sukista tuli kivannäköiset. 

Toinen heinäkuun sininen käsityö on alla olevan kuvan neuletakki. Takin malli on oma ja aion ottaa siitä parempia kuvia ja kirjoittaa ohjeen Ravelryyn, kunhan ennätän. Takki on neulottu Rose Mohair -langasta, jota olen hamstrannut joskus alennuskorista ilman mitään suunnitelmaa siitä, mitä langasta tekisin. Tuohon neuletakkiin en antanut itselleni lupaa ostaa uusia lankoja, joten otin kaapin kätköistä langat käyttöön. Koska halusin tehdä takista niin pitkän kuin viidestä kerästä saa, aloitin työn hihoista. Neuloin hihat pyöröpuikolla yhtä aikaa ja jatkoin sitten samalla yläosan vaakasuuntaan. Silmukoin kappaleet takaa yhteen ja poimin alareunasta silmukat ja aloin neuloa helmaosaa. Pitsimalli oli löytö Pinterestistä. Todella yksinkertainen, käytännössä yhtä yhdeksän silmukan kuviota siirretään edestakaisin. Tällä takilla tulee varmasti olemaan käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti