torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukuu alkoi!

Joulukuu on päässyt alkamaan melkein varkain, ainut merkki tosin kalenterikuukauden vaihtumisesta oli se, että jo muutama päivä sitten tarkistin Niina Laitisen Facebook-sivuilta, onko tänäkin vuonna tulossa joulukalenterisukat. Ja kyllähän ne sieltä löytyvät, peräti kahdet erilaiset. Yritin kovasti hillitä itseäni ja annoin luvan vain yhden lankakerän ostoon. Jotta pohjaväri pitkävartisissa sukissa riittää, ostin yhden kerän vaaleanharmaata seiskaveikkaa. Muiden värien on löydyttävä vanhoista varastoista. Ja pitsisukkia en ajatellut tehdä ollenkaan, mutta varastosta löytyi kerä luonnonvalkoista Nallea. Tuskin pystyn välttämään kiusausta aloittaa myös ne.


Joulukalenterisukkien langoissa on samoja värejä kuin isänpäiväsukissa oli käytössä. Niistä ei täällä ole ollutkaan kuvaa valmiina, joten laitan senkin tähän mukaan.


Isänpäiväsukkien jälkeen tuli tehtyä parit lapsen jalkaan sopivat pienemmät sukat, joista nuo kirjoneuleiset ovat jo matkanneet käyttöön.


Vasemmanpuoleisissa sukissa on 52 silmukkaa ja oikeanpuoleisissa 56 silmukkaa, molemmissa oli käytössä puikot numero 3. Lankana Nalle, ainakin tuo pätkävärjätty ja vaalea sininen ovat sitä. Tumma sininen saattaa olla myös Novitan Woolia, se oli jotain vanhaa varastoa ilman vyötteitä. Pitsineuleisten joulukalenterisukkien ohjeessa silmukkaluku on 56, joten vähän epäilyttää, että sukista tulee minun käsialallani aika pienet. 

Muitakin neuleita on tullut tehtyä, mutta ne ovat vielä viimeistelyä vaille. Päättelyä odottavat palmikkolapaset ja yksi huivi. Ja yksi huivi on puikoilla, mutta niistä enemmän kun ovat esittelykunnossa.2 kommenttia:

  1. Täällä myös toinen joulukalenterisukkien tekijä. Olin viime vuonnakin mukana tekemässä. Niin kiva projekti. Mukavaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meitä taitaa olla aika monta joulukalenterisukkien tekijää!

      Poista