keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Isänpäiväsukat - päivä 10

Tänään on vuorossa pieni lisäpätkä sukan terään ja kärkikavennus. Jos sukat ovat jo riittävän pitkät, voi kavennuksen aloittaa heti. Ellei mitta vielä riitä, voi kaavion 8 mukaan tehdä 4 tai 8 kerrosta lisää. Omissa sukissani on 4 lisäkerrosta.Edellisessä vaiheessa sukan päällipuolen keskelle jäi yhteensä 18 oikeaa silmukkaa. Näistä reunimmaisilla kuuden silmukan osilla tehdään kahden silmukan palmikkoa ja keskimmäisistä viedään ensimäisellä kerroksella kaksi silmukkaa yhden silmukan yli kohti sukan keskikohtaa, ylitetty silmukka neulotaan nurin. 

Kärkikavennus on tehty sädekavennuksena. Halusin sukan kärkeen vielä vähän väriä ja tein joka toisen kerroksen eri värillä. Tarkoitus oli tehdä järjestyksessä valkoinen, punainen, harmaa, mutta jossain vaiheessa järjestys vähän vaihtui, mutta en antanut sen häiritä. Pyöröpuikolla neuloessa oli helppo tehdä sädekavennus vähän tiheampänä eli ensimäisellä kavennuskerroksella neuloin 4 o, 2 o yhteen, joten kavennuskohtia tulee 10. Välikerroksia neuloin neljä, sitten 3 o, 2 o yhteen ja kolme välikerrosta jne. Kavennuksen voi toki tehdä niin kuin itse parhaaksi näkee.

Sukat ovat nyt päättelyä vaille valmiit. Tämä projekti oli minulle itselleni vähän jännittävä, koska ensimmäistä postausta kirjoittaessani sukat eivät vielä olleet valmiit. Joka päivä postauksen kirjoittaminen on ollut vähän työlästä, siksi tämä viimeinenkin jäi vähän myöhäisemmäksi, kun en eilen illalla enää töiden ja harrastusten jälkeen jaksanut sitä kirjoittaa. Toivottavasti tästä on ollut jollekin iloa. Itselleni jäi nyt halu tehdä lisää palmikkoneuletta, mutta ehkä sittenkin vaikkapa lapaset, koska noita sukkia on jo joka paikka täynnä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti