maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kevään keskeneräiset osa 1

Muutaman päivän hiljaiselo on johtunut lähinnä siitä, että oikeat työt häiritsevät käsitöistä kirjoittamista! Jutun aiheita olisi vaikka kuinka, mutta en ole ehtinyt koneen ääreen. Päivitän nyt Kevään keskeneräiset -haasteen tämänhetkisen vaiheen, ettei kokonaan unohdu. Aikaahan töiden valmiiksi saattamiseen on toukokuun loppuun asti. Minulla on kuitenkin paha tapa aloittaa uusia töitä, vaikka entiset eivät ole vielä valmiita. Juuri nyt taitaa olla ennätysmäärä sukkia yhtä aikaa puikoilla, kun kaksien Kevätkalenterisukkien lisäksi on puikoilla kahdet muut sukat.

Kissalapaset ovat vihdoinkin valmiit. Ohje niihin löytyi Pinterestistä (tämä linkki taitaa toimia vain, jos olet kirjautunut Pinterestiin!). Sivu on ilmeisesti japanilainen ja jotain itämaista noissa kissoissa onkin.


Neuloin lapaset Novitan Florica-langasta tuplaneulostekniikalla puikoilla nro 2,5. Lapasia voi siis käyttää kummin päin tahansa. Kissat ovat mustia ja tausta valkoinen tai toisinpäin Molemmat versiot ovat suloisen näköisiä. Tuplaneulos oli melko hidasta tehdä, varsinkin kun vasta opettelin tekniikkaa. Lapaset ovat minun lyhyille sormilleni hiukan liian pitkät, mutta ei kissalta voinut korviakaan lyhentää. Vastapainoksi ohjeen mukainen peukalo on pienehkö. Olisi ehkä kannattanut aloittaa peukalon tekeminen vähän ylempää ja laittaa siihen muutama silmukka ja kerros lisää. Mutta eiköhän näillekin käyttöö tule, ovat tosi lämpimän tuntuiset.Kämmenpuolella on kissojen hännät.
Toinen jo päätökseen tullut Kevään keskeneräinen on liivin aloitelma, joka sai purkutuomion ja on nyt kokonaan purettu. Liivin  aloittamisesta oli jo useampi vuosi eikä malli minua enää miellyttänyt. En halua kaappiin lisää sellaisia neuleita, joita en käytä mutta en henno heittää pois, kun olen ne itse tehnyt. Paras esimerkki tällaisesta on neuletakki, joka oli tekeillä valehtelematta 15 vuotta ja jonka sitten lopulta tein valmiiksi. Olisikohan se pari kertaa ollut päällä, malli kun on menneiltä vuosikymmeniltä, mutta kaapia se täyttää edelleen.

Lanka on raidallista Drops Delightia ja sen verran vanhaa vuosikertaa, että näillä langoilla pitää uusi työ saada valmiiksi asti, lisää samaa lankaa tuskin enää mistään saa. Nämä saavat nyt odotella lanka-arkussa uutta inspiraatiota.

Kätköistäni löytyy vielä useita keskeneräisiä neuleita ja virkkauksia, joille taidan kevään kuluessa antaa saman tuomion kuin tälle liiville. Neulevaatteen tekemisen kesken jääminen pitkäksi aikaa ennustaa huonoa vaatteen tulevan käytön kannalta.

2 kommenttia:

  1. Ihanat tumput ja kiva, että valmistuivat loppuun asti :) Ja hienoa, että ensimäinen Kevään keskeneräinen on sultakin valmistunut :) Harmi, että liivi sai purkutuomion. Mutta toisaalta hyvä on, ettei kuluta aikaa neuleeseen, joka ei kiinnostakkaan.

    VastaaPoista