tiistai 1. maaliskuuta 2016

Lumiukkolapasia ja junasukat

Viikonloppuna neuloin kahdet lumiukkolapaset. Tein ensin pienempää kokoa toisen lapasen ja totesin, että tämä on liian pieni. Sitten tein isommat lapaset, joiden koko olikin sitten ihan hyvä. Lumiukkolapasten ohje löytyy Ravelrysta.


Nämä valkoiset lumiukot ovat jo matkustaneet muualle. 


Pienempää kokoa olevat kaksiväriset lumiukot odottavat vielä omistajaa. Molemmissa näissä on lankana Seitsemän Veljestä ja käytössä oli puikot numero 3,5. Punnitsin nämä pienemmät lapaset ja niihin meni lankaa 41 grammaa. Nämä langat olivat Joulukalenterisukista jäljelle jääneitä. Yritän käyttää mahdollisimman paljon vanhoja lankavarastojani pois, koska olen aina hamstrannut alennuslankoja ilman sen tarkempaa suunnitelmaa siitä, mihin niitä käytän. Äskenkin tein kaapista löydön, kun siellä oli pussissa viisi kerää Nalle-lankaa. En olisi edes kaivannut niitä, jos ne olisivat sattuneet jonnekin häviämään.


Olen jo pitemmän aikaa suunnitellut neulovani junasukat. Niiden tarina on kiinnostava ja sukat ovat hauskannäköiset. Lankana oli omista varastoista löytynyt raidallinen Novita Wool. Aloitin ensin numeron 3 puikoilla, mutta minun käsialallani sukista olisi tullut liian kovat ja tiukat. Purin varren aloituksen ja vaihdoin puikot numero 3,5. Tuloksena oli pehmeämpi neule, mutta sukat ovat kyllä sen verran isot, että ne mahtuvat varmaan vuoden ikäiselle lapselle. Työkaverin pian syntyvälle vauvalle täytyy neuloa pienemmät jollakin toisella mallilla. Pitkästä aikaa oli mukava neuloa valmiiden ohjeiden mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti