sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevätkalenterisukat valmiina

Kiitokset Pia Tuonoselle hänen blogissaan julkaisemista kevätkalenterisukista! Neuloin niitä kahdet keväisissä väreissä. Kalenterisukkaan tuli parin viikon ajan päivittäin uusi muutaman rivin kirjoneuleraita. Raidat olivat sen verran lyhyitä, että kaksien sukkien neulominen aikataulussa onnistui mainiosti. Ehdin neuloa vielä vähän muutakin.


Ensin aloitin nämä vihreän ja oranssin kirjavat sukat. Värit ovat Seiskaveikan papu ja poltettu oranssi. Yhdistelmään en ole aivan täysin tyytyväinen, koska kuviot eivät erotu kovin hyvin. Nämä on tehty ohjeen mukaisella puikolla eli numeron 3,5 sukkapuikoilla. Jo alunperin arvelin, että näillä saan aikaan ohjetta pienemmät sukat ja niin siinä kävikin. Näiden koko on 36-37. Lankaa tuli käytettyä 99 grammaa.


Koska en ollut tyytyväinen väreihin enkä puikkokokoon, aloitin toiset sukiat ohjeen silmukkamäärillä, mutta puikoilla numero 4. Halusin näistä keväiset sukat ja väreinä keltainen ja luonnonvalkoinen. Näissäkään kuviot eivät erotu kovin hyvin. Käyttämistäni väreistä vihreä ja valkoinen tai oranssi ja valkoinen olisivat ehkä olleet parhaat yhdistelmät. Näiden sukkien koko on 39-40 ja lankaa kului 108 grammaa.


Tässä kuvassa näkyy sukkien kokoero paremmin. Leveyteen tuli jonkin verran eroa ja pituuteen vielä vähän enemmän. 3,5 puikoilla sain aikaan tasaisemman jäljen, mutta neule on aika tiivistä.


Nämä kuvioraidat olivat kaikki siitä kivoja, että niissä oli korkeintaan kolme silmukkaa vierekkäin samalla värillä. Tästä sai taas monia vaihtoehtoja omien suunnittelujen pohjaksi.

2 kommenttia:

  1. Kivoja keväisiä väriyhdistelmiä sukissasi :)

    VastaaPoista
  2. Hienot sukat! Minä tykkään etenkin noista keltavalkoisista. On oikeat kevätsukat kyllä. :)

    VastaaPoista