sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lapasia, lapasia

Kirjoneulelapasia tuli tehtyä neljät yhteen putkeen. Erityisesti innostuin näistä eläinkuvioisista lapasista, joihin löysin mallin Pinterestistä.


Lankana näissä on Novitan Florican kerien loppuja. Lapasista tuli lasten kokoa, mikä oli tarkoituskin. Toivottavasti ovat saajalleen mieleiset.


Kämmenpuolella näkyy eläinten selät. Florica on ohuehko lanka, mutta nämä ovat käytännössä kaksinkertaiset, koska toista lankaa on pitänyt kuljettaa pitkiä matkoja nurjalla puolella. Sidoin langan aina kahden silmukan välein, jotteivät lankalenkit tarttuisi pieniin sormiin.


Näiden lapasten malli on Roosa nauha ohjekuvastosta. Lankana on 7 veljestä, värit syklaami ja valkoinen. Kuvaston mallia olen muuttanut silmukkamäärän osalta, koska käyttämäni lanka on paksumpaa kuin Roosa nauha kuvaston ohjeen lanka. Näissä käytin puikkoja 3,5 ja 48 silmukkaa. Koska mallisaa ei ole peukalokiilaa, niin lapaset ovat hieman kapeahkot.


Ruusulapasten malli on oma. Lanka on 7 veljestä, värit harmaa ja syklaami. Tällä kertaa käytin puikkoja 4 ja silmukkamäärää 50. Varren mallineule on viidellä jaollinen, siksi tällainen silmukkamäärä.

Nyt saavat lapaset riittää vähäksi aikaa. Tosin minulla on jo mielessä suunnitelmat yksiin lapasiin, mutta ensin teen jotain muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti