keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Välitöitä

Pidän töiden suunnittelusta ja aloittamisesta. Siksi isompien käsitöiden välissä teen usein pienempiä ja nopeammin valmistuvia töitä. Joskus isomman työn tekemiseen tulee todella pitkä tauko erilaisten välitöiden takia.

Virkkasin ranteenlämmittimet mustasta Nalle-langasta virkkuukoukulla 4,5. Ranteen resoriosa on virkattu poikittain ja kämmenosa spiraalimaisesti. Peukalon koloa varten lisäsin muutaman silmukan. Ranteen lämmittimet ovat keskenään samanlaiset eli oikean ja vasemman käden välillä ei ole mitään eroa.

Toiset ranteenlämmittimet on virkattu kirjavan Isoveli-langan kerän lopusta koukulla nro 6. Ne on virkattu alusta loppuun kiinteillä silmukoilla spiraalimaisesti. Tällaiset ranteenlämmittimet tai sormettomat lapaset tai kynsikkäät on todella nopea tehdä. Lankaa niihin kuluu vain vähän. Olen käyttänyt isoja virkkuukoukkuja ja virkannut kiinteät silmukat vain alla olevan kerroksen takareunaan, jotta lopputulos on joustava.
Tein toisenlaisenkin välityön. Virkkasin kuvassa olevan pitsin mustan trikoopuseron helman jatkeeksi. Muuten hyvä trikoopusero oli hieman liian lyhyt ja jäi sen takia kaapin pohjalle. Toivottavasti sille nyt pitempänä ja pitsihelmaisena löytyy enemmän käyttöä.

Tämän pitsin malli on kirjasta Isoäidin pitsejä (kirjoittajat Barbara ja Marlies Müller, toim. Laila Kemppinen). Olen vain leventänyt sitä yhden kuvion verran. Virkkaaminen oli nopeaa, mallin oppi helposti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti