maanantai 2. marraskuuta 2015

Helmeilyä pitkästä aikaa
Helmivarastot ovat saaneet olla vähän aikaa ihan rauhassa. Helmet ovat vain lisääntyneet, kun kaupassa käydessä kivannäköisiä helmiä tarttuu mukaan. Nämäkin helmet ovat odotelleet jonkin aikaa käyttötarkoitustaan. Olin jo pitemmän aikaa suunnitellut tekeväni helmivirkkauksella kaulakorun, jossa on kohoraita. Korvakorut tein sitten lopuista helmistä. Nämä työt on tehty samalla piilosilmukkatekniikalla, jolla olen aiemminkin tehnyt tällaisia putkimaisia helmivirkkaustöitä.


Helmivirkkauksen työläin vaihe on helmien pujottelu lankaan. Koska työn helmet olivat keskenään eri kokoisia,  tein vain yksinkertaisen pujottelun eli kolmesta vasemman puoleisesta laatikosta yksi helmi ja sitten kolme pientä siemenhelmeä viimeisestä laatikosta. Yhdessä kerroksessa on kuusi helmeä. Alemmassa kuvassa olevien helmien lisäksi työssä on kellertäviä siemenhelmiä.


Virkatessa piti olla tarkkana, että ottaa oikean kerroksen helmen seuraavaksi, koska isoimmat helmet olivat selvästi ylempänä kuin pienemmät. Yksinkertainen malli helpotti virkkausta, koska iso keltainen helmi virkattiin aina edellisen kerroksen ison keltaisen helmen päälle jne.


Lopputulos on mielestäni oikein kiva. Ihan ensimmäiseksi helmivirkkaustyöksi en suosittele tällaista, koska helmien kokoero hankaloittaa työn tekemistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti