sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Maaliskuun sukka

Maaliskuun sukan malli on Down the Rabbit-Hole, jonka on suunnitellut Kimberly Pieper. Tämän mallin olin laittanut Ravelryssa jonoon jo joskus vuonna 2016, mutta en ollut sitä tullut aiemmin aloittaneeksi. Jonkinlainen muistikuva on siitä, että olisin mallia katsellut ja todennut silloin, etten ihan ymmärrä ohjetta. Liekö tullut harjoiteltua englanninkielisten ohjeiden lukemista, sillä nyt ohje tuntui ihan selkeältä ja helpolta.


Sukan jujuna ovat sukkaa kiertävät silmukkaraidat. Näiden raitojen takia tämä malli on parasta neuloa tavallisilla sukkapuikoilla. Sukissa kierteet menevät eri suuntiin, joten molemmille sukille on oma ohjeensa.


Malliin sopii hyvin valmiiksi raidoitettu lanka. Minulla oli ollut jo jonkin aikaa varastossa kerä Novitan Venlan raitalankaa ja käytin sen tähän. Tein sukat kokoa L, koska tämä lanka ja malli sopivat myös miehille. Lankaa kului 77 grammaa.

Eilen seuloin jälleen Ravelryn ilmaisia sukkaohjeita. Ohjeita on todella paljon ja monta mielenkiintoista mallia löysinkin. Lähinnä on kyseessä valinnan vaikeus. Olen toistaiseksi pystynyt hillitsemään itseni ilmoittautumasta SockMadnessiin. Kirjoitan tätä 27.2. ja vielä olisi huomiseen aikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti