lauantai 23. kesäkuuta 2018

Tour de Sockin alkua odotellessa

Tour de Sock alkaa heinäkuussa ja ilmoittautuminen on ollut käynnissä tämän kuun ajan. Viime vuonna otin osaa tuohon sukkien neulontakilpailuun ensimmäisen kerran ja niinhän siinä sitten kävi, etten pystynyt vastustamaan kiusausta ilmoittautua mukaan myös tänä vuonna.

Tänä vuonna ilmoittauduin jo hyvissä ajoin ennen kisan alkua ja ehdin mainiosti neuloa myös lämmittelysukat. Lämmittelysukkien mallin nimi on Miriam ja ne on suunnitellut Eeva Kesäkuu.




Sukat aloitettiin luomalla silmukat italialaisella tavalla, mikä oli minulle uutta. Reunasta tuli tosi huomaamaton ja joustava, mutta samalla ainakin näin ensimmäisellä kerralla vähän epätasaisen näköinen. Muuten sukat ovat kaksiväristä kirjoneuletta, jossa joka toinen silmukka on pohjavärillä ja joka toinen kuviovärillä. Näissä sukissa kiinnitin ensimmäistä kertaa huomiota lankadominanssiin eli siihen, miten lankojen järjestys vaikuttaa neuleen ulkonäköön. Pidin siis koko ajan langat siinä järjestyksessä, että musta-harmaa lanka oli oikealla ja keltainen lanka vasemmalla puolella (molemmat vasemman käden etusormella), jolloin keltaisesta tuli dominoiva väri. Tätä täytyy kokeilla jonkun toisen ohjeen kanssa. 


Langat näihin sukkiin löytyi omista varastoista, keltaista Novitan Venlaa ja musta-harmaata California Salidaa, puikot resorissa 2 ja kirjoneuleessa 2,5.

Ensimmäinen etappi alkaa 7. heinäkuuta.  Sitä odotellessa puikoilla on neuletakki Sandnes-Garnin luonnonvalkoisesta Tynn Linestä omalla mallilla. Tarkoitus olisi saada takki valmiiksi tämän kesän käyttöön.  Onneksi MM-jalkapallo tuottaa hyvää neulonta-aikaa!

1 kommentti:

  1. Vastavierailulla täällä sinun blogissasi! Kivat lämmittelysukat! Minä en noita ole ainakaan vielä neulonut!

    VastaaPoista