keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Toukokuu on vihreä

Vuosi väriterapiaa -haasteen toukokuun postaus on nyt viikon myöhässä. Toukokuinen vihreyskin tuli tänä vuonna myöhässä, mutta tuli kuitenkin. Tuossa helatorstaisessa kuvassa näkyy se heleä väri, jonka takia valitsin toukokuun väriksi vihreän.


Toukokuun käsityönä on vanhan, mutta tukevan jakkaran saama päällinen. Päällinen on virkattu Novitan Aallon jämistä, virkkuukoukulla 2,5. Koukku oli hieman liian pieni, mutta en viitsinyt etsiä isompaa. Ajatus oli myös se, että jakkaran päällisestä saa tulla melko jämäkkä. Aalto ei ole löyhäkierteisenä lankana mitenkään mukavaa virkata, varsinkaan pienehköllä koukulla, mutta kun työ ei ollut kovin suuri, niin sillä ei ollut paljon merkitystä. Tuossa kuvassa väri näyttää melko siniseltä, mutta todellisuudessa lanka on sävyltään vihertävää.


Malli on Mary Oljen käsitöistä, pikkuliinan keskiosa. Virkkasin ohjeen mukaan sen verran, että sain sopivan kokoisen ympyrän. Viimeisellä kierroksella tein pylväiden välisiin lenkkeihin kolme kjs, kun aiemmilla kerroksilla välisilmukoita on neljä. Tämä siksi, että päällisen saisi paremmin pingotettua jakkaran päälle. Reunaan pujotin vielä nyörin paikoilleen kiinnittämistä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti