perjantai 9. kesäkuuta 2017

Sormettomat
Näin kesän tullessa neuloin itselleni sormettomat käsineet. Näiden on tarkoitus olla käytössä autoa ajaessa. Kesällä lämpimällä ilmalla olen monta kertaa ajanut autoa kädet kohmeessa, kun ilmastointi puhaltaa suoraan käsille. Tällaiset ohuet, sormettomat käsineet toivottavasti lämmittävät sopivasti.


Lankana näissä on Novitan Pikkusisko (musta lanka) ja Louhittaren Luolan Ilmatar (muut kaksi väriä). Silmukoita käsineissä on 60 ja puikot kokoa 2,5. Varrensuussa on kaksi kierreraitaa, joihin löytyy ohje vaikkapa täältä. Tuosta ohjeesta poiketen tein kierreraidan kolmella langalla, joista yksi on musta pohjaväri. Kierreraidan tekeminen ei ole ihan mielipuuhiani, koska langat kiertyvät ja varsinkin ensimmäisellä kerroksella puikot tippuvat helposti. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen.

Mallineuleet näkyvät kuvista, kuvioneuleessa käsineen selkäpuolella on 31 silmukkaa ja kämmenpuolella 29. Peukalokiilan aloitin ensimmäisellä varsinaisella kuviokerroksella. Kun peukalokiila oli valmis, päättelin lisätyt silmukat ja jatkoin käsineen loppuun. Viimeisenä on kolme kerrosta joustinneuletta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti