sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tammikuu on valkoinen

Valitsin Vuosi väriterapiaa -haasteen tammikuun väriksi valkoisen. Tammikuu on valkoinen, koska silloin on yleensä lunta. Päivät alkavat pikku hiljaa pidentyä, joten valoa on enemmän.  


Ensimmäinen tähän haasteeseen liittyvä käsityö on virkattu avainnauha. Irrotin mainosnauhasta lukkolaitteet ja virkkasin yksinkertaisen nauhan tilalle. Tätä tulee ehkä joskus käytettyäkin, mainosnauhana en ollut sitä koskaan käyttänyt.
Tammikuun alussa neuloin valkoisen huivin. Huivi on Heidi Alanderin suunnittelema Peipponen, jonka ohje löytyy Ravelrystä. Lankana tässä huivissa on Novitan Rose mohair, puikot 4,5 ja lankaa kului 120 grammaa. Rose mohair -kerät ovat odottaneet käyttöä kaapissa jo pitkän aikaa, nyt niistä tuli käytettyä osa.  Tämä oli toinen huivi, jonka neuloin tällä ohjeella. En saa oikein huivin yläreunaa neulottua niin, että siitä tulisi suora. Huivin pingottaminen tai höyryttäminen kyllä vähän auttaa, mutta silti reuna vähän vetää, vaikka olen yrittänyt neuloa sen oikein löysästi.4 kommenttia:

  1. Tosi kaunis huivi ja hieno avainnauha! 😊

    VastaaPoista
  2. Kaunis avainnauha, tosi hyvä idea kun monesti ne mainosnauhat eivät miellytä silmää... Upea on myös tuo huivi!

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea. Nuo mainosnauhat jäävät laatikkoon. Näin niitä voikin hyödyntää :) Upea huivi!

    VastaaPoista