maanantai 24. lokakuuta 2016

Isänpäiväsukat - päivä 1

Tänään on isänpäiväsukkaprojektin ensimmäinen päivä. Sukkien tekeminen alkaa silmukoiden luomisella. Luo 60 silmukkaa sukkien pohjavärillä. Luon yleensä aloitussilmukat kahden puikon ympärille tai käytän siihen paksumpaa puikkoa, jottei aloitusreunasta tule liian kireää.  Lanka on seiskaveikkaa ja puikot 3,5.

Aloita neulomalla 2 o, 2 n joustinneuletta kaavion 1 mukaan. Kaaviota luetaan oikeasta alanurkasta aloittaen. Kolmen kerroksen välein joustinneuletta siirretään yhdellä silmukalla oikealle päin. Neulo näin 15 kerrosta, jolloin viimeisillä kolmella kerroksella oikeat ja nurjat silmukat ovat samoissa kohdissa kuin ensimmäisellä kerroksella. Päivän urakka oli tässä!

Toisen sukan voit neuloa samanlaiseksi kuin ensimmäisen tai tehdä siitä peilikuvan käyttämällä kaaviota 2. Omat sukkani neuloin peilikuviksi.


Tässä vaiheessa paljastan ohjeesta sen verran, että varresta tulee noin 15 cm pitkä. Jos haluat tehdä varresta pitemmän, niin jatka vielä tämän ensimmäisen päivän kaavion mukaan kerrokset 4-9, jolloin mittaa tulee kuusi kerrosta enemmän tai kerrokset 4-15, jolloin varsi pitenee 12 kerroksen verran. Jos teet kuusi lisäkerrosta, uusi kerros alkaa oikean silmukan sijaan nurjalla, mikä pitää ottaa huomioon ohjeen seuraavassa vaiheessa.

Voit lisätä kuvia työsi vaiheesta instagramiin (#memmuvarkkaaisänpäiväsukat). Jos haluat salaisuuden säilyvän isänpäivään, niin paljasta tulos vasta sitten!

1 kommentti:

  1. Voi miten mukava juttu. Olen vielä pari päivää reissussa lapsenlapsen luona ja langat ja puikot kotona. Mutta ehkä ahkeroin ja otan sitten kiinni teidät muut loppuviikosta.

    VastaaPoista