torstai 17. heinäkuuta 2014

Korvakorut virkkaamalla

Olen jo pitkän aikaa haaveillut tekeväni Otavamedian kustantaman kirjan Käsitöiden aarreaitta ohjeella virkatut korvakorut. En vain ole sattunut löytämään sopivia korvakorurenkaita, joihin korut virkataan. Tosin yritys etsiäkään niitä ei ole ollut kovin vakava. Tänään sitten osuin ihan vahingossa Prisman askartelutarvikehyllyltä löytämään korutarvikkeiden joukosta renkaat ja koukut korvakoruja varten. Koukut ovat kyllä aika isot, mutta kyllä niitä voi ihan hyvin käyttää.

Kotoa löytyi sopivaa virkkauslankaa jonkun vanhan työn jäljiltä. Tähänhän lankaa riittää pieni pätkä. Helmiäkin löytyi, kun aloin miettiä, että tyttäreni teki helmitöitä joskus vuosia sitten. Löysin myös muita askartelutarvikkeita, joita en muistanut enää olevankaan. Myös sitä korunauhaa, jota turhaan etsin sieltä kaupan askarteluhyllyltä!

 
Laitan tähän lyhyen kuvauksen ohjeesta, joka siis löytyy tuosta aiemmin mainitsemastani kirjasta. Ensin pujotetaan lankaan 12 helmeä. Aloitusketjuun 8 kjs, jotka yhdistetään renkaaksi piilosilmukalla. Tähän sitten 12 ks. Jokaiseen kiinteään silmukkaan tehdään kaksi pitkää pylvästä, joiden väliin tulee helmi, kerroksen alussa ensimmäisen pitkän pylvään korvaa viisi kjs. Helmi vedetään ensimmäisen pitkän pylvään jälkeen lähelle koukkua ja virkataan toinen pitkä pylväs. Lopuksi yhdistetään kerros piilosilmukalla. Toiseksi viimeisellä kerroksella jouduin sitten tekemään pitemmät lenkit kuin alkuperäisessä ohjeessa oli, koska lanka ja/tai käsiala ei ollut samanlaista. Jokaisen helmen yli on siinä 8 kjs lenkki ja välissä yksi ks. Piilosilmukoilla mennään ketjusilmukkalenkin keskelle. Viimeisellä kerroksella on ks lenkin keskikohtaan korvakorurenkaan ympäri ja neljä ks korvakorurenkaaseen. Päätellään langat ja liitetään koukut ja korvikset ovat valmiit. Aikaa meni ehkä noin puoli tuntia.

 
Tässä ovat sitten valmiit korut, jotka ovat ehkä huomenna festareilla käytössä! Tarkkasilmäinen huomaa, että ne eivät ole ihan samanlaiset, koska tein ensimmäiseen pienen virheen, jota en viitsinyt korjata. Renkaita ja koukkuja on vielä kaksia korvakoruja varten, joten täytyy kaivella lankakoria, löytyisikö sieltä jotain kivan väristä lankaa. Ainakin valkoista löytyy, malliakin voisi varmaan vähän muuttaa.

1 kommentti: