lauantai 19. huhtikuuta 2014

Virkkausvimmaa

Viime aikoina olen ollut  virkkaustuulella ja erilaisia pikkuliinoja on syntynyt useampia. Ensin tein sarjan pinkkejä liinoja Novitan Kartano-langasta. Ohjeet näihin liinoihin löytyvät Lea Virkkausideoita -lehden numerosta 1/2014. Virkkuukoukkuna käytin numeroa kaksi. Mukava lanka virkattavaksi ja liinoista tuli pehmeitä, mutta kuitenkin hyvin pöydällä pysyviä.


Tämä pikkuliina on hieman muunneltu lehden mallista, kun muuten lanka ei olisi riittänyt. Kevensin hiukan keskikohtaa, niin langanloppu riitti tähän.


Näitä pinkkejä liinoja on tulossa vielä yksi. Sen viimeiset kerrokset täytyy kuitenkin virkata uudelleen, jotta lanka riittää.

Pitsiliinat on perineisesti virkattu ohuesta puuvillalangasta pienellä virkkuukoukulla. Nuo edellä olevat liinat vielä edustavat tätä perinnettä, mutta seuraavassa kuvassa oleva liina ei sitä kylläkään ole. Lankana Novitan Puro Batik ja virkkuukoukku numero 4,5. Ohje on kirjast Mary Oljen Kauneimmat Käsityöt. Reunaa olen hieman muunnellut, kun halusin liinasta vähän isomman. Tämän paikka tulee olemaan todennäköisesti pihapöydällä ja näitäkin on tulossa vielä toinen hieman erilainen.Pitsikuvio näkyy tässä aika heikosti, koska langan kirjavuus on niin voimakas. Kiva väriläiskä pöydälle tämä kuitenkin on.


Minun ei pitäisi eksyä lankaosastolle edes vahingossa. Olohuoneen nurkassa on iso arkku täynnä lankoja ja kesekeneräisiä töitä. Tänään kuitenkin annoin periksi ja kävin ostamassa vähän lisää virkkauslankaa, nyt sitä perinteistä ohutta. Tarkoitus on tehdä tyynynpäällisiä pari kappaletta, esimerkiksi kuvassa olevalla ohjeella. Palavirkkausta siis suunnitteilla.


Tässä kuvassa näkiyy tuon aiemmin mainitsemani Mary Oljen käsityökirjoista kootun kirjan kansi. Kirja on ilmestynyt vuonna 1976 osana Kauneimmat käsityöt -kirjasarjaa. Kirjassa on ohjeita virkkaus-, neulonta- ja kirjontatöihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti