maanantai 21. huhtikuuta 2014

Tähtipalasia virkkaamalla

Aloitin palasten virkkaamisen Mary Oljen ohjeilla, mutta tuo ohje ei sopinut yhteen minun lankani ja virkkaukseni kanssa. Siitä tuli aivan liian leveä ja vähensinkin sitten lehtien määrän kahdeksasta kuuteen. Tässä on tulos tuosta kehittelystä. Virkattava pala on mukava tehdä ja sen muistaa hyvin yhden tehtyään, joten ohjetta ei tarvitse paljon vilkuilla.

Tähtipalasen ohje:
Virkaa 5 kjs ja yhdistä ne piilosilmukalla renkaaksi.
1. kerros: 3 kjs (vastaa ensimmäistä pylvästä), 2 kjs, *1 p, 2 kjs*, toista viisi kertaa, yhdistä piilosilmukalla 3. ketjusilmukkaan.
2. kerros: Kolmen pylvään ryhmiä, joiden välissä on 2 kjs. Ensimmäistä pylvsätä vastaa jälleen 3 kjs. Pylväät sijoittuvat siten, että keskimmäinen pylväs on edellisen kerroksen pylvään päällä ja reunimmaiset niiden molemmilla puolilla. Lopuksi yhdistetään kerros piilosilmukalla.
3. kerros: 5 pylvään ryhmiä, joiden välissä on 2 kjs, muutoin kuten edellä.
4. kerros: 7 pylvään ryhmiä, välissä 3 kjs.
5. kerros: 9 pylvään ryhmiä, välissä 3 kjs.
6. kerros: 11 pylvään ryhmiä, välissä 3 kjs.
7. kerros: 13 pylvään ryhmiä, välissä 4 kjs.
8. kerros: Siirry piilosilmukalla ryhmän toisen pylvään päälle, 11 pylvään ryhmiä, välissä kaksi 4 kjs kaari, ks alla olevaan kaareen, 4 kjs kaari.
9. kerros: 9 pylvään ryhmiä, välissä kolme 4 kjs kaarta
10. kerros: 7 pylvään ryhmiä, välissä neljä 4 kjs kaarta
11. kerros: 5 pylvään ryhmiä välissä viisi 4 kjs kaarta
12. kerros: 3 pylvään ryhmiä, välissä kuusi 4 kjs kaarta
13. kerros: 1 pylvään ryhmiä, välissä seitsemän 4 kjs kaarta.
14. kerros: Siirry piilosilmukolla kaaren keskelle. Palan ympäri 5 kjs. kaaria. Tällä kerroksella palat voi yhdistää toisiinsa kaaren keskellä kiinteän silmukan avulla.


 Ketjusilmukkakaaria voisi ehkä hieman ryhmien väliin pidentää, jos tuntuu, että palanen alkaa mennä "kuppimaiseksi" eli kierroksen pituus ei riitä.

Näistä on tarkoitus tulla kaksivärinen tyynynpäällinen. Ihan vielä en ole ratkaissut, kuinka teen tyynynpäällisen reunat, koska kuusikulmioista tulee sahalaitaa.

Aivan ihana ilma ollut tänään, krookukset kukkivat pihassa näin komeasti! Eikä rusakkokaan ole vielä tullut niitä syömään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti