sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Lokakuun sukka

Mitenkäs tässä näin kävi, että lokakuun sukka ilmestyy vasta nyt! Sukat ovat toki olleet valmiina jo pitkän tovin, mutta jotenkin aika on mennyt ihan muuhun kuin sukista kirjoittamiseen. Työt vievät valitettavasti niin suuren osan ajasta, että tällainen muu tietokoneen ääressä oleilu on jäänyt vähemmälle. Neulonut olen koko ajan, mutta kuvaaminen ja kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle.


Lokakuun sukka on Anna Johannan suunnittelema malli, joka löytyy Ravelrysta nimellä XOXO socks. Suomenkielinen ohje löytyy blogista Missä neuloimme kerran nimellä Suukkoja-sukat. Blogissa Anna Johanna kertoo näiden sukkien suunnitteluprosessista muutaman vuoden takaa. Rangaistuksena siitä, että aloitti uuden työn ennen kuin entiset olivat valmiit, piti Seiskaveikasta tehdä koko kerästä jotain omaan käyttöön. Ja Anna Johannan rangaistuksesta tuli sitten tämä sukkamalli.


Seiskaveikka on yksi moni suomalaisten eniten käyttämä sukkalanka. Onhan se paksua ja ehkä vähän karkeaakin, mutta paksusta langasta saa lämpimät ja kestävät sukat nopeasti. Jos tarkoitus on käyttää sukkia kumisaappaissa, niin Novitan Seitsemän veljestä on mitä mainioin lanka tähän tarkoitukseen. 


Lokakuun sukkia varten etsiskelinkin ohjetta, joka olisi paksummasta langasta neulottu. Lanka ei ole Seiskaveikkaa, Novitan lanka kylläkin. Tämä on joskus alennuslaarista mukaani tarttunut Tähti, josta olin ajatellut neuloa jouluiset sukat. Mallista poikkesin siinä, että varren resoria en neulonut niin pitkäksi, joten lankaa kului vain 120 g. Kirjava lanka ei ole tähän malliin paras mahdollinen, koska kuvio vähän hukkuu langan värin vaihtelun joukkoon. Kantapään malli oli ihan kiva, tosin sitä ei ole vahvistettu, joten viimeisen päälle kestävä ei tämän sukan kantapää ole. 

Nyt olisi varmaankin viisainta kirjoittaa seuraava juttu samaan syssyyn, niin marraskuun sukat ilmestyisivät jo heti kuun alussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti