torstai 3. tammikuuta 2019

Langan inspiroimaa

Yritän välttää langan ostamista ilman suunnitelmaa siitä, mitä aion langasta tehdä. Marketin alennuskorista kuitenkin tarttui mukaani muutama kerä Novitan Kotaa. Kaupassa lankaa hypistellessäni oli ajatuksenani tehdä siitä tyynynpäälliset. Aloitinkin tyynynpäällisen kapeaan tyynyyn. Työ näytti enemmän pipolta kuin tyynynpäälliseltä ja jossain vaiheessa kokeilin tekelettä päähäni ja teinkin siitä pipon.


Aloitusreuna on tehty koukkuamalla kahdella värillä kolme kerrosta. Koska koukkuamalla työ eteni liian hitaasti, vaihdoin siihen numeron 5 pyöröpuikon ja aloin neuloa neljä kerrosta harmaata ja kaksi vihreää. Kota on puuvillasekoitelanka, 61 % puuvillaa ja 39 % akryylia. Neulepinta tuntuu mukavan pehmeältä, mutta käytössä vasta saa selville, miten lämmin pipo on.

Seuraavaksi tein langasta sukat. Olin ajatellut olla Instagramissa mukana Nonnu Neulojan Sukkalaatikko 2019 -haasteessa. En ole koskaan neulonut sukkia puuvillasekoitelangasta ja harvoin näin paksusta langasta. Nyt kuitenkin minua houkutti Sukka-Finlandian kynnyksellä tehdä aivan perussukat. Tein sukat puikoilla nro 4,5 ja niissä on 40 silmukkaa. Kantalappua neuloin 24 kerrosta ja poimin sivuilta 13 silmukkaa. Sukat oli tosi nopea tehdä, kun silmukoita oli vähän eikä ohjetta tarvinnut katsella.


Kun sukat olivat valmiit ja lankaa vielä reilusti jäljellä, tein joukon jatkoksi lapaset. Lapasissa on 36 silmukkaa. Mallineuleessa neulotaan aina kaksi kerrosta yhdellä värillä: 1. kerros 3 o, nosta 1s neulomatta. 2. kerros 3 n, nosta 1s neulomatta. Vaihda väriä ja samalla vaihdetaan nostetun silmukan paikka edellisillä kerroksilla neulottujen silmukoiden keskimmäiseksi. Neuleesta tulee paksua ja pehmeää. En tehnyt lapasiin lisäyksiä peukaloa varten, vaan neuloin sopivassa kohtaa 6 silmukkaa apulangalla. Peukalot neuloin 16 silmukalla.


Tuli neulottua täysi setti, ja lankaa jäi. Mitähän vielä? Kaulaliinahan tuosta puuttuu. Nyt en kyllä aloita mitään uutta ennen loppiaisena käynnistyvää Sukka-Finlandiaa. Sen sijaan voisin käydä läpi muita keskeneräisiä töitä. Ja järjestää puikot niin, että löydän haluamani.


1 kommentti:

  1. No niin, koskaan ei tiedä mitä tulee kun aloittaa, kiva setti tuli.
    Sinulla on kiva blogi.
    Minä liityin lukijaksi ja vielä liitin sun blogin mun lukuluetteloon.
    Oleppas rohkea ja tule käymään aurinkokujalla vieraana.
    Oikein ihanaa kevättä sinne.

    VastaaPoista