keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ja vielä kerran sukkia...

Blogi on ollut vähän aikaa tauolla, kun jotenkin on aika ollut tiukalla ja muut asiat ovat menneet kirjoittamisen edelle. Sukkia on kuitenkin tullut tehtyä monta paria.


Jo kalenterisukkien neulonnan aikaan suunnittelin ja aloitin kirjoneulesukat, joille annoin nimeksi Kukkasukka. Sukkien ohje on ladattavissa ilmaiseksi Ravelrysta. Sukat on neulottu Nalle-langasta kolmosen metallipuikoilla. Suunnittelu eteni sukkien myötä, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Värit ovat kivat ja kuviot olivat mukavia neuloa.


Olin jo pitemmän aikaa suunnitellut hankkivani Magic Loop -tekniikkaa varten pitemmän pyöröpuikon, koska 80 senttinen puikko on siihen tuskallisen lyhyt. Ostin Knit Pron 3,5 kokoa olevat päät ja siihen lankakaupan omistajan suosituksesta 120 senttisen kaapelin, mikä osoittautui oikein hyväksi mitaksi. Puikkoja piti heti kokeilla ja tein näillä puikoilla Ravelrysta löytämälläni Ruteleik-mallilla sukat. Käytin Nalle-lankaa, joka on huomattavasti ohjeen lankaa paksumpaa, joten lyhensin sekä varresta että terästä yhden ruutukuvion pois. Silti sukista tuli miesten kokoa. Tässä on pohjavärinä kirjava Nalle-lanka ja kuviovärinä yksivärinen tumma vihreä.


Toisesta lankakaupasta mukaani tarttui Addin pyöröpuikko kokoa 2,5 ja pituus 150 senttiä. Totta kai puikkoa piti heti kokeilla, vaikka muitakin sukkia oli tekeillä. Puikon mitta on jo ehkä vähän liiankin pitkä, mutta liukas pinta oli tosi mukava käytössä. Tällä puikolla tein sukat Dropsin Fabel-langasta. En yrittänytkään sovittaa sukkien raidoitusta samanlaiseksi, vaan aloitin molempien kerien alusta. Silmukoita sukissa on 72 ja niistä tuli naisten kokoa. Kantapää on punakirjavissa sukissa samanlainen kuin Ruteleik-mallissa.


Neljännet sukat tein joskus Lidlistä ostamastani raitakuvioisesta sukkalangasta. Näissä käytin tavallisia koon 2,5 sukkapuikkoja. Tein sukkiin palmikkokuvioita, silmukoita sukissa on 78.


Näille oli lähellä käydä perinteinen toisen sukan ongelma, kun 2,5 kokoa olevia sukkapuikkoja minulla on vain yhdet. Olin neulonut niin monta paria sukkia joko pyöröpuikolla yhtä aikaa tai kaksilla sukkapuikoilla vaihe vaiheelta perättäin. Oli tosi tylsää laskea, että miten oikein tämän vaiheen tein toisessa sukassa!


Yhdet lahjasukat ovat parhaillaan puikoilla ja toiset pitäisi vielä alkukesästä tehdä. Puikoilla on miesten sukat Seitsemästä veljeksestä. Toiset tulevat myös miehelle, mutta ne teen Fabelista. Mallikin on jo valmiiksi katseltuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti