sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sängynpeitto tekeillä
Aloitin tekemään sängynpeittoa virkkaamalla muutama vuosi sitten. Tarkemmin oli syksy 2011 ja televisiosta tuli Silta-sarjan ensimmäinen tuotantokausi. Kun käsityötä tekee televisiota katsellen, niin joskus muistaa mainiosti ohjelman, jota katsellessaan työtä teki. Kun olin saanut valmiiksi tuon edellisessä postauksessa esittelemäni virkatun laukun, olin hetken aikaa ilman käsityötä. Ajatuksissa pyöri monia uusia töitä, mutta sitten kaivautui esille tämä keskeneräinen palapeitto. Ehkäpä Silta-sarjan kolmannen tuotantokauden alkukin sai minut muistamaan tämän työn.


Paloja on tällä hetkellä valmiina 43 ja varmaan lähes yhtä paljon täytyy vielä tehdä, jotta peite on riittävän suuri yhden hengen sängyn päälle. Yhden lapun virkkaamiseen ei mene kovin kauan aikaa ja malli on niin helppo, ettei sitä tarvitse paljon miettiä. Lankana on 9-säikeinen kalalanka ja virkkuukoukku nro 2.

Tämän palan ohje on peräisin Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta. Ohjeen voi melkein pystyä laskemaan tuosta ylemmästä kuvasta, mutta laitan tähän muutamia silmukkamääriä. Aloitusketjuun virkataan 15 kjs ja siihen 36 pylvästä. Tästä muodostuu 12 kolmen pylvään ryhmää, joiden väliin virkataan 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 10 kjs seuraavilla kerroksilla. Seuraavalla kerroksella virkataan 1 ks kolmen pylvään ryhmän keskelle, 10 kjs:n kaareen virkataan 1 ks, 1 puolipylväs, 6 p, 3 kjs, 1 ps ensimmäiseen kjs:aan, 6 p, 1 puolipylväs, 1 ks, 1 ks kolmen pylvään ryhmän keskelle, 10 kjs:n kaareen 1 ks, 1 puolipylväs, 12 p,  1 puolipylväs, 1 ks. Toistetaan kuusi kertaa. Lanka viedään piilosilmukoilla nirkkoon. Nirkkoihin virkataan 3 p 3 kjs:n välein, 14 kjs, ks seuraavan kaaren keskelle, 14 kjs. Tätä toistetaan kerros loppuun. Seuraavalla kerroksella suorille sivuille virkataan 2 kjs:n ruutuja, kulmissa pylväiden välissä 4 kjs. Viimeinen kerros on toinen ruutukerros, jossa kulmakaarissa on 3 p, joiden välissä on 2 kjs, 3 kjs ja 2 kjs. Tuosta ylemmästä kuvasta tämä viimeinen kerros vielä puuttuu.

Alla on vielä kuva valmiista palasta. Palat olen yhdistänyt virkkaamalla kaksi kiinteää silmukkaa ruutujen ketjusilmukoiden ympäri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti