Tour de Sockin ensimmäinen etappi alkoi lauantaina 7.7. klo 16 Suomen aikaa. Ennen etapin alkua on tulevasta tiedossa ainoastaan millaista lankaa ja kuinka paljon sukkiin on hyvä varata, haluttu neuletiheys sekä vihjekuva. Tällä kertaa vihjekuvana oli hai ja langaksi kehotettiin valitsemaan villi lanka.
Lankavarastossani oli monia sopivia lankoja, joista osa on tuossa kuvassa. Valintani osui takana vasemmalla olevaan raitalankaan. Lanka on Adlibriksestä tilattu Socki fine, jota en ole aiemmin sukkiin käyttänyt. Langan väri on Flamingo Lake. Muuten hyvä lankavalinta, mutta raidat olivat hieman liian pitkiä.
Ensimmäisen etapin mallin on suunnitellut Adrienne Fong ja sen nimi on Plan A. Vihjeen hai-kuva viittasi evämäiseen pitsimalliin. Tourilla mukana olemisessa on aina hauskaa oppia jotain uutta. Tällä kertaa näissä sukissa oli uutta varrensuun latvialainen reunus, johon löytyy ohjevideo täältä. Yksinkertainen tapa saada koristeellinen reunus sukkiin, lapasiin tai vaikkapa hihansuuhun. Toinen minulle uusi asia oli kiilakavennuksen tekeminen sukan pohjassa, jolloin sukasta tulee hyvin jalkaan istuva.
Sukkani olivst valmiit vähän ennen kahdeksaa sunnuntai-iltana ja sijoitukseni oli 42. Tourilla kilpaillaan paitsi yksilöinä myös joukkueina. Tänä vuonna olen mukana joukkueessa Team Yarn Overflow, johon kuuluu lisäkseni yksi ruotsalainen, yksi kanadalainen, yksi Brittein saarilla asuva kanadalainen ja kolme yhdysvaltalaista. Joukkueemme ei tähtää kilpailussa korkealle, olemme korkeintaan kohtuullisen kilpailuhenkisiä, mutta kaikilla on tavoitteena tehdä sukat valmiiksi tavoiteajassa. Joukkuekilpailussa otetaan huomioon viiden parhaan sijoitukset, mikä vähentää suorituspainetta entisestään.
Koska ensimmäisellä etapilla jäi aikaa jäljelle ja malli oli sellainen, että halusin kokeilla sitä yksivärisestä vaaleasta langasta, tein toiset sukat valkoisesta Nalle-langasta. Kilpailusukissani oli L-koon silmukkamäärä eli 72 silmukkaa, mutta näihin tein vain S-koon eli 55 silmukkaa, koska Nalle-lanka on paksumpaa. Pärjäisin kilpailussakin paremmin, jos tekisin S-koon sukkia minimikerrosmäärillä. Tuntuu kuitenkin turhalta tehdä sukkia, jotka eivät käy kenenkään lähipiiriin kuuluvan jalkaan.
Näistä sukista tuli tosi nätit. Mielestäni kovin villi lanka ei anna oikeutta tälle pitsimallille. Ihmettelenkin, miksi sukkien suunnittelija kehotti valitsemaan kirjavan langan.
Tourin toinen etappi alkoi 18.7. klo 20 Suomen aikaa. Langaksi suositeltiin yksiväristä tai vähän vaihtelevaa lankaa. Vihjeenä oli luontokuva, jossa oli järvi ja metsämaisemaa. Joku tunnistikin järven ruotsalaiseksi Odensjön-järveksi. Mallin nimi on Odensjön Socks ja sen on suunnitellut Suzanne Sjögren. Tällä kertaa vuorossa oli melko yksinkertainen palmikkomalli. Valitsin langaksi Handun pitkäraitaisen langan, koska se mielestäni sopi hyvin tähän malliin. Aloitin sillä L-koon silmukkamäärällä ja neuloin muutaman kerroksen. Tulin siihen tulokseen, että kokeilen Drops Fabelilla ja pienemmällä silmukkamäärällä. En ollut siihenkään tyytyväinen ja päätin jatkaa hommaa aamulla paremassa valossa. Aamun tullen päätin jatkaa Handulla ja olen lopputulokseen ihan tyytyväinen.
Neuloin resorin puikoilla numero 2,25, mutta vaihdoin sitten varren palmikkoneuletta varten vähän isommat puikot eli numeron 2,5. Sillä tuli varresta sopivan joustavaa. Olisi pitänyt neuloa kantalappukin pienemmillä puikoilla, mutta vaihdoin vasta pohjaan pienemmät puikot. Sukan terän neuloin kahdella pyöröpuikolla, päällisosan 2,5:llä ja pohjan 2,25:llä. Kärkikavennuksetkin on neulottu pienemmillä puikoilla.
Näihin sukkiin tein perinteisen kiilakavennuksen, vaikka ohjeessa oli vaihtoehtona lähes samanlainen kavennusversio kuin ensimmäisen etapin sukissa. Sukkani olivat valmiit 21. päivän aamulla ja sijoitukseni oli tällä kertaa 90, mihin olin ihan tyytyväinen.
Kolmannella etapilla onkin vuorossa sukat, joihin tulee helmiä. Kolmas etappi alkaa 31.7. 8.00 pm New Orleansin aikaa eli meillä täällä mennään elokuun 1. päivän puolelle. Tuskin viitsin nousta aamulla klo 4 ohjetta tulostamaan, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin koira pitää huolen siitä, että kesälomalainenkin nousee jo vähän kuuden jälkeen.